2024 8-daagse Cruise met “Costa Toscana” vanuit Dubai .

2024 8-daagse Cruise met “Costa Toscana” vanuit Dubai .

Het vaarschema nadat de re-positioning werd geannuleerd:

2-3-2024 Vlucht naar Dubai11-3-2024 Abu Dhabi20-3-2024 Op zee
3-3-2024 Dubai12-3-2024 Op zee21-3-2024 Aqaba
4-3-2024 Abu Dhabi13-3-2024 Muscat22-3-2024 Op zee
5-3-2024 Doha14-3-2024 Op zee23-3-2024 Suezkanaal
6-3-2024 Op zee15-3-2024 Op zee24-3-2024 Op zee
7-3-2024 Muscat16-3-2024 Salalah25-3-2024 Piraeus
8-3-2024 Dubai17-3-2024 Op zee26-3-2024 Op zee
9-3-2024 Dubai18-3-2024 Op zee27-3-2024 Civitavecchia
10-3-2024 Vlucht naar Amsterdam19-3-2024 Op zee28-03-2024 Savona

Zaterdag 2-3-2024 Dubai

Deze cruise maken we samen met Ruud van Os, mijn neef. Hij gaat al op vrijdag naar Schiphol, om eventuele spoorproblemen voor te zijn. Want het vliegtuig missen kan natuurlijk niet. Wij gaan met de wagen naar Schiphol en parkeren hem bij lang parkeren op P3.
We gaan nog de bestelde dollars halen bij het GWK en wie staat daar plotseling achter ons? Ruud natuurlijk. We zijn ruim op tijd en gaan maar meteen naar het inchecken en de security. Het gaat reuze vlug allemaal en in no time zitten we aan de koffie. We vliegen intercontinentaal en die winkelpromenade is net even wat uitgebreider en luxer dan die van de vluchten binnen Europa. We lopen de hal helemaal op en neer en gaan op tijd naar de gate. We vliegen om 14.55 uur. Ruud heeft zijn ticket kunnen opwaarderen tot premium comfort, wij zitten met een upgrade van de Costa businessclass. Dat is wel verwennerij.
Na 6,5 uur vliegen en 3 uur tijdverschil komen we na middernacht plaatselijke tijd aan in Dubai. Hier moeten we uiteraard door de immigratie. Voor de zoveelste keer moeten Jan en ik ons melden bij een speciaal kantoor. Onze paspoorten mankeren iets, maar we komen er niet achter wat dat is. Maar elke keer komen we het land toch in en ook weer uit. We halen de koffers op en zoeken de transfer van de Costa.
Na enen zijn we aan boord. Het buffet is nog open en daar gaan we gebruik van maken.
Uiteindelijk liggen we om half 4 in bed.

Zondag 3-3-2024 Dubai

Het ontbijt slaan we over. We gaan wel met ons 3en aan de koffie in het atrium. Om 12 uur zoeken we ons restaurant op. Dat is voor platinum- en goldkaart houders. Ruud is dat niet, maar hij mocht toch bij ons aan tafel zitten de hele reis, heel gezellig. Dan gaat Ruud daarna meteen al op pad. Hij gaat een heel stuk rond de haven lopen. Wij blijven eerst nog aan boord en nemen nog een bakkie. Dan kopen we een hop on hop off kaart voor Dubai en Abu Dhabi. Zo zien we toch de hele stad nog een keertje aan ons voorbij gaan. Voor de avond hebben we een excursie geboekt. Dan gaan we de fontein bij de Dubai Mall bekijken en nog een andere Mall, de Medina Mall. Door het ontzettend drukke verkeer komen we eigenlijk te laat bij de bus van de excursie. Gelukkig hebben ze even gewacht en kunnen we toch nog mee, weer het drukke verkeer in. Zo hebben we de hele middag en de avond de meeste tijd in een bus gezeten.
Met de hop on hop off bus hebben we de blauwe lijn genomen, het nieuwe, moderne deel van Dubai. De rode lijn is voor vrijdagmiddag.
Ruud heeft een fijne wandeling van meer dan 2 uur gemaakt en de nodige pokemons gevangen. Hij was bijna tot de dichtst bijzijnde tramhalte gelopen en dat is best ver.
We vertrekken ’s avonds om 23.00 uur.

Maandag 4-3-2024 Abu Dhabi

Om half 9 gaan we ontbijten, we gaan lange dagen maken om er in deze ene week alles uit te halen. Uitslapen en luilakken is er niet bij.
Ruud heeft zijn lang verwachte excursie naar het Ferraripark. Hier zijn de grootste achtbanen van de wereld en dat vindt hij fantastisch. En gelukkig is de spannendste open, hij gaat er 10x in. Mensen die erbij staan, verklaren hem voor gek, maar hij doet het wel. Zijn dag is geslaagd, eigenlijk de hele cruise al hiermee.
Wij hebben ook hier de hop on hop off bus genomen. Dit keer zijn we uitgestapt bij de Marina Mall. Hier hebben we een lekker bakkie koffie genomen met een heerlijk gebakje erbij. Ook even naar de wc en daarna maar weer terug naar de bus. Zo laten we Abu Dhabi aan ons voorbij trekken. Ook deze stad is uitgestrekt, er is land genoeg. De moskee hebben we al een keer bezocht, die is wel erg mooi, maar om te bezoeken moet je dat voor 11 uur doen.
Om 4 uur zijn we weer op het schip. Ruud is ook net aangekomen en vol van zijn achtbaan en de aardige mensen die hij daar getroffen heeft. Het is hem toch al opgevallen dat het, net is in Dubai, schoon en netjes is en veilig. Bovendien zie je er geen graffiti, het is gewoon opvallend.
Uiteraard is het tijd voor een Heineken, die hebben ze volop, want er is een heuse Heineken bar aan boord.
Om 7 uur gaan we steeds dineren en daarna standaard een bakkie in het Atrium of later in de week ook wel de Grand Bar.
Vanavond om half 12 is er de Silent Disco op dek 16 bij het overdekte zwembad. Het is er heel erg vol en Ruud en ik genieten van de leuke muziek die we zelf kunnen uitkiezen uit 3 categorieën.
De klok gaat 1 uur terug vannacht op weg naar Doha, de hoofdstad van Qatar. We kunnen dus wat langer genieten van deze Silent Disco.

Dinsdag 5-3-2024 Doha

In de ochtend doen we het rustig aan, lekker een bakkie doen en al bijtijds lunchen. We hebben hier met ons drieën via het schip een kaartje gekocht voor de hop on hop off bus. We hebben er een tijd bij gekregen en die is pas om 15.45 uur. Dat betekent dat Ruud van te voren nog even een wandeling maken. Hij komt bijna tot aan het stadion waar de wereldkampioenschappen en de finale gespeeld werden. We kwamen er achter dat we wel eerder de bus hadden kunnen nemen. Gelukkig kunnen we om 3 uur mee. Ruud is dan wel terug van zijn wandeling. We tuffen de hele stad door. In de wijk La Perla, de nieuwste wijk, zijn er de mooiste winkels te zien. Ook zijn er hier leuke cafés en terrasjes te vinden. Dat is voor deze wereld heel bijzonder. Ziet er erg gezellig uit. Maar wij hebben er de tijd niet voor om eens rustig rond te kijken. Ook zien we hier vlakbij Galerie LaFayette, een grote Franse winkel. Bij veel moderne Malls, ook in Dubai en Abu Dhabi, heeft de supermarktketen Carrefour zich gevestigd.
Vlakbij de terminal is er een wijk gebouwd van lage huisjes, wat achteraf een hotel is. Ook hier zijn leuke straatjes en winkeltjes en cafeetjes te vinden. Kortom, Doha was een aangename verrassing, zeker voor herhaling vatbaar.
Na het eten en de koffie gaan we in de Grand Bar genieten van de Revivalparty, met muziek uit de 70-en 80er jaren.

Woensdag 6-3-2024 Op zee

Ruud gebruikt deze dag om het schip te verkennen. Op weg naar de lunch zagen we hem bij Roberta de future cruise consultant zitten. Hij ging haar even begroeten, we kennen haar al van de Fortuna naar de Lofoten. En wat schetst onze verbazing? Ruud heeft een cruise geboekt op de Pacifica in de Middellandse Zee. Hij wilde nog een weekje weg en hoppa daar was deze cruise geboekt. Groot gelijk heeft hij.
Wij hebben verder gebruik gemaakt van onze loggia en het balkon. Ik ben aan een boek begonnen.
Verder hebben we wat gedronken hier en daar. Na het diner woonden we het concert van Queen bij : “ The show must go on.” Heel leuk om dit weer terug te zien.
De klok ging weer een uur vooruit.

Donderdag 7-3-2024 Muscat

Hier gaat Ruud lekker wandelen, dat kan prima langs de boulevard direct naast de havenpoort. Hij loopt makkelijk 15 km weg in een paar uur. Pokémon volop te vangen.
Wij namen een taxi naar de parfumfabriek Amouage. Hier wordt de beste parfum van de wereld gemaakt. Je kan het bijna nergens krijgen, dus gaan we hier om onze voorraad aan te vullen. Na dit bezoek willen we naar de mooiste Mall van Muscat, de Mall van Oman. De taxichauffeur wacht tot we klaar zijn en weer naar het schip willen. We zijn 3 uur weggeweest. Ruim op tijd zijn we terug voor de afvaart om 16.00 uur. Ook Ruud is om 3 uur weer aan boord, boordevol nieuwe ervaringen met lokale bevolking en gastarbeiders.
’s Avonds komt Madonna een show geven van een half uur. Het zei mij minder dan Queen, maar ze had wel veel succes.

Vrijdag 8-3-2024 Dubai

Ruud gaat met een excursie van het schip naar de Burj al Khalifa bij de Dubai Mall. Ook hier had hij al de hele tijd naar uitgekeken. Het is natuurlijk ook spectaculair om een heel eind deze toren te kunnen beklimmen. De excursie gaat tot de 124ste verdieping. Als je verder wil, moet je nog 200 euro bijbetalen. Maar Ruud had genoeg aan deze informatie over de bouw van de toren, hij heeft alles heel goed kunnen bestuderen. Bouwkunde is tenslotte zijn vak. Daarna is de excursie nog langs het Atlantishotel en het 7sterrenhotel de Burj al Arab, beide aan de buitenkant te bekijken.
Wij gaan met onze hop on hop off bus het oude gedeelte van Dubai bekijken. We hebben dat vroeger ook al gedaan, toen het nieuwe deel er nog helemaal niet was. De hele rit met 2x overstappen duurde zo lang dat we de laatste reguliere bus gemist hebben. Maar speciaal voor de cruisepassagiers van ons en van de Aida rijden er vanaf de Dubai Mall om 7 uur en om 8 uur nog een rechtstreekse bus naar het schip. Dat vinden wij erg leuk, zo lopen we hier toch nog even rond en drinken een cortadootje. Dat is trouwens bij deze Amerikaanse keten net zo groot als bij ons een koffie verkeerd. We eten er een kleine quiche bij. We blijken vlak achter de ijsbaan (!) te zitten. Hier zien we veel kinderen en volwassenen lekker rondschaatsen. De kleintjes duwen om het te leren een pinguïnnetje of een sneeuwmannetje.
Dan is het tijd om te gaan. Uiteraard zijn we veel te laat voor ons diner. Ook Ruud komt veel later terug, de bussen zitten vast in het heel erg drukke verkeer. Hier is de vrijdag wat bij ons de zondag is, een vrije dag en daar wordt driftig gebruik van gemaakt. En aangezien iedereen hier de auto gebruikt, is het druk op de weg.
We eten na het pakken van de koffer een pizza. De koffer moet voor middernacht buiten op de gang staan.

Zaterdag 9-3-2024 Dubai

We willen vandaag nog wel de stad in. Ruud wil graag de metro verkennen en er de hele dag kriskras mee door Dubai rijden. We gaan namelijk pas om 21.45 uur met de shuttle naar de luchthaven en mogen de hele dag nog gebruik maken van onze hut. Die was eigenlijk al van ons en die is natuurlijk niet meer verhuurd. Vandaag gaat bijna iedereen van boord. Alleen de paar passagiers die in Doha of Abu Dhabi nog aan boord zijn gekomen, varen nog mee naar deze 2 havens. Na Doha vaart de Toscana naar Muscat en dan verder naar Mauritius om te bunkeren en ook nog in Kaapstad gebeurt dat. In Abu Dhabi gaan er ook nog 400 bemanningsleden van boord. Het schip gaat bijna leeg terug naar Italië.
Maar goed, we hebben de hele zaterdag nog. Helaas voor ons is er vannacht een storm losgebarsten met enorme regenbuien. Die duren tot in de middag en daarom kunnen en willen we niet eens van boord. Voor Ruud wel even slikken dat hij niet naar buiten kan. Maar goed, dan ons maar binnen vermaken. De koffie en biertjes smaken prima. Ik lees mijn boek uit op ons balkon, val tussendoor even in slaap. Ruud gaat op de loopband lopen en ook nog wat fietsen in de sportschool. Dan spelen we op dek 16 bij het zwembad een spelletje Fase 10. Hier ontdekken we een ijsbar. Daar komt Jan wel voor naar boven, die ijsjes smaken prima.
Ons restaurant is voor ons nog steeds open, ondanks dat het merendeel van de passagiers al van boord is.
Om half 9 verzamelen we in de Grand Bar, waar we om kwart voor tien naar de bus gestuurd worden. Het is nu niet zo druk op de weg en we zijn wel vlug op het vliegveld. Ook hier doet ons paspoort weer raar, zowel bij het inchecken als bij de paspoortcontrole, maar uiteraard mogen we naar huis.
We zitten in het vliegtuig met ons drieën naast elkaar in de economy comfort klasse. We hebben wel veel beenruimte, maar verder is het stilzitten geblazen. Gelukkig hebben we een nachtvlucht en hoop ik dat ik een beetje kan slapen. De wrap die we in het begin van de vlucht krijgen, vind ik naar bordkarton smaken. Gelukkig vond Jan hem wel lekker en heeft hij ook de mijne opgegeten. De maaltijd in de ochtend was gebakken ei met gebakken aardappels, verwarmd. Daarbij een lekker broodje, fruit en yoghurt met appelmoes. Het bakje met ei heb ik zo teruggegeven, maar de rest heb ik wel op.

Zondag 10-3-2024 Vlucht naar Amsterdam

Na 6,5 uur vliegen met weinig slaap komen we gaar op Schiphol aan. In de hal staan Marga en Geert op ons te wachten. Dat was een aardig weerzien. Zij gaan op pad naar Rio (12 uur vliegen) om daar de MSC Lirica te nemen en in 3 weken terug te varen naar Europa.
Dan nemen we afscheid van elkaar. Ruud gaat naar de trein om naar Rotterdam en Rhoon te tuffen. Wij nemen de bus naar P3 en rijden met onze eigen auto naar huis. Om half 9 zijn we allemaal weer veilig thuis.

Inhoudsopgave

Galerij

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang een notificatie zodra er een nieuw verslag online komt.
Scroll naar boven