2019 Cruise langs de Noordzee landen met de “Costa Mediterranea”

2019 Cruise langs de Noordzee landen met de “Costa Mediterranea”

Vaarschema:

5-05-2019 inschepen IJmuiden
6-05-2019 Rotterdam
7 -05-2019 Zeebrugge
8-05-2019 Cherbourg
9-05-2019 Dover
10-05-2019 Op zee
11-05-2019 Bremerhaven
12-05-2019 Ontschepen IJmuiden

Reisverslag:

Zondag 5-05-2019

We stappen aan boord in IJmuiden, niet handig voor als je met het openbaar vervoer komt. Dat kan hier namelijk niet. Je bent aangewezen op de shuttlebus naar Sloterdijk of een taxi vanaf een treinstation. Wel kan je je wagen hier bewaakt achter laten tegen betaling. Voor 1 week doen we dat maar.
Verder is het makkelijk inchecken, de terminal is wel erg vol. Nadat je door de security gaat, word je met een bus over het haventerrein naar de loopplank van het schip gebracht.
Aan boord doen we het gebruikelijke: naar het buffet om wat te eten en dan wachten tot onze hut klaar is. We varen om 5 uur weg naar de eerstvolgende haven : Rotterdam.

Maandag 6-05-2019

Al om 8 uur legt het schip aan langs de Wihelminapier middenin Rotterdam. Het is wel erg leuk om zo hier in je geboortestad aan te komen. We hebben een lunchafspraak met neef Ruud. Hij is overmorgen jarig en geeft a.s. zaterdag een feest waar wij niet bij kunnen zijn. Dat maken we goed door hem op een lunch te trakteren. Ook Linda is van de partij. Maar eerst gaan Jan en ik met de gratis door de stad Rotterdam aangeboden shuttlebus naar de Markthal. Dat stuk hoeven we dan niet meer over de Erasmusbrug te lopen. Na een uurtje hebben we het wel gezien en gaan we terug. We installeren ons in het restaurant New York en wachten op Ruud en Linda. Wat een gezelligheid is dit weer. Na afloop laat Ruud nog zijn kantoorgebouw De Rotterdam van Koolhaas zien. Er zijn heel wat klachten over dit gehouw, met name de ingang en de liften en zo nog het een en ander moeten het ontgelden. Na nog een laatste drankje met Ruud in zijn inmiddels genomen vrije middag, gaan wij weer terug naar ons schip. We varen nu ook weer om 5 uur weg en gaan nu naar Zeebrugge in België.

Dinsdag 7-05-2019.

Het is wat druilig weer en we willen niet met dit weer naar Brugge. Daar hebben we al een paar keer met regen gelopen. Wij kiezen om voor 10 euro heen en terug de shuttle naar Blankenberg te nemen en dat was een prima keus. Bij de eerste de beste winkel koop ik een nieuwe winterjas ter vervanging van mijn blauwe wollen jas. Ik kan hem in de winkel laten staan tot we weer terug naar de bus gaan. Nu lopen we de lange winkelstraat uit naar de dijk die het stadje afschermt van de zee. Op de dijk is een mooie wandelboulevard met op het strand allerlei strandtenten. En het zonnetje schijnt, dat is boffen. Eerst nemen we op een terras een biertje en dan in een restaurant mosselen met frietjes. Dat hoort zo in België. Dan nemen we , met jas, de bus weer terug naar het schip. De volgende haven is Cherbourg in Normandië, Frankrijk.

Woensdag 8-05-2019

De excursies gaan bijna allemaal naar de landingsstranden van Normandië, maar daar zijn wij al uitgebreid geweest. Dus kiezen wij voor een tocht door het landschap naar Cape Gris en nog en paar uitzichtpunten op het uiterste puntje van Normandië. We zien een van de Guernsey eilanden liggen, Alderney is een van de kleinere. De Guernsey eilanden zijn overigens geen onderdeel van de EU en, alhoewel Brits, dus geen onderdeel van de Brexit onderhandelingen. We hadden een erg leuke middag met nog koffie met crêpes onderweg. Hier bij dit kleine haventje liet men zien hoe de reddingsboot aan 2 kanten van de loods het water in kon, afhankelijk van het tij.
Deze excursie duurde een middag en toen was ook deze haven weer achter de rug. De koers is nu richting Engeland en wel naar Dover.

Donderdag 9-05-2019

Ook in Dover zijn we al eens geweest. Het kasteel heeft geen geheimen meer voor ons. En verder in de omgeving is er niets aantrekkelijks. Wij gaan naar Londen met een excursie. Er zit een vaartochtje op de Theems bij. Het weer is niet best en als we op de vaartocht staan te wachten, begint het zachtjes te regenen, jammer. Die vaartocht valt erg tegen, wat heet, het is een gewone waterbus die verschillende haltes heeft. Na 3 haltes moeten we er al weer uit. Er wordt niets verteld of zo. Dan lopen we naar de St.Paul’s cathedral en zien die van de buitenkant. Daarna gaan we naar Covent garden en hebben hier een half uurtje vrij. Dit waren de voormalige hallen en zijn nu een hip en duur verzamelgebouw van restaurantjes en zo. Wij nemen hier samen maar 1 pizza en een drankje en vertel niet hoeveel we hiervoor hebben afgerekend. Dan gaan we de bus weer in en rijden door Fleetstreet, langs Downingstreet, de stad weer uit. De rit duurt weer 2 uur. Dat doen we niet gauw nog een keer. Het was een grauwe dag. Op het schip kunnen we een beetje bijkomen, zelfs een hele dag, want morgen hebben we een zeedag.

Vrijdag 10-052019

Op weg naar Bremerhaven genieten we van een zeedag. Het is tijd voor een spelletje met Hans en Carolien. We spelen Canasta of Skibbo.

Zaterdag 11-05-2019

In Bremerhaven zijn we al een keer geweest en hebben daar het Migratiemuseum bezocht. Dat is een erg interessant museum, veel interactie met de bezoekers. We besluiten om aan boord te blijven, te meer daar mijn enkel toch nog niet helemaal genezen is. Hem dan belasten met een flinke wandeling vind ik niet nodig en in Bremerhaven is verder niet zoveel te beleven.

Zondag 12-05-2019

En zo zijn we weer in IJmuiden aangekomen. Tijd om te ontschepen en in onze eigen wagen naar huis te tuffen.
Het was zeer de moeite waard om met een aanbieding zoals wij die gehad hebben dit weekje mee te pakken. We zouden het zo weer doen.

Inhoudsopgave

Galerij

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang een notificatie zodra er een nieuw verslag online komt.
Scroll naar boven