Vaarschema:
Het reisverslag.
De Westerdam moest nog gedoopt worden toen wij in april in Venetië aan boord stapten. Dat feest vond ‘s middags plaats. Het was een mooi gezicht met Venetiaanse middeleeuwse klederdracht en steltlopers. Uiteraard waren er gebruikelijke toespraken en vervolgens werd het schip gedoopt door Renée Soutendijk.
25-4-2004 Venetië
26-4-2004 Venetië
27-4-2004 Dubrovnik
28-4-2004 Op zee
29-4-2004 Santorini
30-4-2004 Rhodos
01-4-2004 Padmos
02-4-2004 Kusadasi
03-4-2004 Piraeus
04-4-2004 Op zee
05-4-2004 Malta
06-4-2004 Op zee
07-4-2004 Venetië
Met de caravan waren we via München naar camping “Alba d’Oro” in Venetië gereden. Wij waren al een week in Venetië voordat we aan boord gingen. In die week hebben we het ms “Prinsendam” op haar wereldreis in Venetië binnen zien komen, dat was een spectaculair gezicht, zo tussen al die eilanden door en langs het San Marco plein. Wij vinden Venetië de mooiste cruisehaven om te vertrekken en aan te komen. De caravan en de auto hebben we op de camping achtergelaten. Het was de bedoeling om na de cruise te gaan kamperen wederom in Toscane op de camping Norcenni Girasole in Figline Valdarno.
‘s Avonds in het theater aan boord ontmoeten we Gon en Willem Himmelreich. We wisten eigenlijk van elkaar niet dat we deze reis zouden maken, maar zo zie je, de wereld is klein. Je komt elkaar steeds weer tegen. We zijn steeds met elkaar opgetrokken, in Dubrovnik naar de stad gewandeld, in Santorini bovenop de berg een terrasje gepikt.
In Efese ( Kusadasi) met elkaar de excursie naar de Romeinse opgravingen gezien, etc.
Op Malta, in Valletta, hebben Gon en Willem met hun dochter Marcella, toen nog food & beverage manager op de Westerdam, samen geluncht. Wij hebben op eigen houtje de stad verkend. Er was daar een antiekwinkel met alleen maar oude serviezen en Meissner porselein. Dat kon natuurlijk niet mee, bovendien was het siësta en de winkel dus dicht.
In Katakolon hebben we de plaats bezocht waar ooit de eerste Olympische Spelen gehouden werden, namelijk in Olympia. Nog steeds is daar de tempel van Hera, waar de Olympische vlam elke 4 jaar ontstoken wordt en vandaar uit de wereld over gedragen. Zoveel historisch besef van zover geleden ( in 776 voor Christus waren de 1e Olympische Spelen en was er vrede tussen de Griekse steden zolang de spelen duurden), dat kennen wij niet. Toch voelt het als de Europese bakermat van onze cultuur.
Buiten Athene hebben we de tempel van de zeegod Poseidon bezocht en ‘s middags middenin Athene de Acropolis.
Op deze reis hebben we ook onze Amerikaanse vrienden Ethel en Howard Olson als tafelgenoten leren kennen. In 2008 gaan we hun eindelijk in South Carolina opzoeken.
En vanaf nu hebben we de smaak te pakken. Een reis naar de Noordkaap werd in de aanbieding gedaan en daar wilde Jan altijd al een keertje heen. Het kon nog, want ik had nog steeds spaarverlof. Dus de volgende cruise was al weer gepland en geboekt : begin juni weer met de Westerdam nu naar de Noordkaap. Dat betekende voor onze campingreis dat we op 2 juni terug naar Nederland reden en een week later weer aanmonsterden op de “Westerdam” in Harwich.