1999 Cruise in de Middellandse Zee met het ss “Rembrandt” (ex. ss “Rotterdam”)

1999 Cruise in de Middellandse Zee met het ss “Rembrandt” (ex. ss “Rotterdam”)

Onze eerste cruise samen.

Vaarschema:

25-7-1999 Palma de Mallorca
26-7-1999 Barcelona
27-7-1999 Cannes
28-7-1999 Livorno
29-7-1999 Civitavecchia
30-7-1999 Napels
31-7-1999 Op zee
01-8-1999 Palma de Mallorca

Toen we een keertje bij een zeer bekend restaurant bij ons in het dorp een kopje koffie zaten te drinken en het reclameblad van Gerrit en Toos doorlazen, zag Jan een foto van het stoomschip “Rotterdam”. Hij had er in 1985/86 zelf op gevaren als 3e scheepswerktuigkundige. Hij was door Shell Tankers tijdelijk uitgeleend aan de Holland Amerika Lijn.
Nu werd er voor dit schip reclame gemaakt. Er werden vakantiereizen op aangeboden, alleen heette het schip niet meer de Rotterdam, maar de Rembrandt. Dit kwam doordat het door de HAL verkocht was aan Premier Cruises, een onbekende cruisemaatschappij(reeds failliet).

Jan wilde al langer cruisen en dit was een uitgelezen gelegenheid om zijn wens te vervullen. Varen notabene op het schip waar je ruim 10 jaar daarvoor op gewerkt had.

Deze cruise met het ss “Rembrandt” begon op 25 juli in Palma de Mallorca. Vervolgens waren we in Barcelona, Cannes, Livorno, Civitavecchia, Napels en terug in Palma de Mallorca.
Aansluitend zijn we nog 10 dagen daar gebleven alvorens we weer naar Nederland terugkeerden.

Voor mij was het een onvergetelijke ervaring. Ik vond het een prachtig schip, met al die Nederlandse kunst, van Makkums tot de Porceleyne Fles. Ook het meubilair was authentiek, van eind vijftiger jaren.
We hadden een leuke tafel, met nog 2 Nederlandse echtparen en een moeder en dochter.

De havens die we aandeden, waren voor mij allemaal nieuw, op Cannes na. Daar waren we in het voorjaar nog geweest, dus daar zijn we niet van boord gegaan. Maar verder hebben we Barcelona, Florence, Pisa, Pompeji en Rome bezocht. Het zijn stuk voor stuk plaatsen waar we later nog eens terug zijn geweest.

Stafofficieren aan boord:
Gezagvoerder: Bo Lewenhagen
Hotel Manager: Brad Gallant
Eerste Stuurman: Jose Vilarinho
Eerste Scheepswerktuigkundige: Antonis Triantafillou
Cruise Director: Lynda Konarski

Inhoudsopgave

Galerij

Op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in en ontvang een notificatie zodra er een nieuw verslag online komt.
Scroll naar boven